top of page

Politica de Retur

 

Comerțul electronic este reglementat prin mai multe acte normative, dar cele mai importante legi care reglementează returul produselor achiziționate la distanță sunt:

Ordonanța Guvernului nr. 34 din 2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;

Ordonanța Guvernului nr. 38 din 2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți.

Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la produsele cumpărate, fără invocarea unui motiv și fără penalități, în termen de 14 zile de la primirea produselor comandate.

Singurul cost suportat de către cumpărător este taxa de transport a produselor returnate. Pentru toate produsele returnate, taxa de transport este suportată exclusiv de clientul final – vom returna doar sumele aferente produselor, nu și transportul.

Produse care nu sunt acceptate la retur:​

Returul nu va fi acceptat daca acesta nu este in ambalajul original (inclusiv folia protectoare daca aceasta exista), cu toate accesoriile/consumabilele aferente, fara a prezenta urme de uzura, modificare sau consum, atat in cazul produsului cat si ale accesoriilor/consumabilelor ce il insotesc, cu etichetele intacte si documentele originale care l-au insotit (factura fiscala, instructiuni, etc.).

După trimiterea produselor returnate prin curier, evaluarea acestora de către personalul nostru, veți primi prin e-mail un răspuns la solicitarea dumneavoastră (accept retur / refuz retur / clarificări). În cazul unui răspuns favorabil solicitării se va emite o factură fiscală de stornare, urmând ca sumele datorate să le primiți în termen de maxim 14 zile în contul bancar menționat în formularul de retur.

Formularul de retur poate fi accesat folosind acest link

© 2023 RUVA Toate drepturile rezervate

bottom of page